Accessibility Tools

Skip to main content

A megyegyűlés előtt a közbiztonsági helyzet

Munkaülést tartott szerdán a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése. A vármegyei rendőrfőkapitány 2023.évre szóló beszámolóját egyhangú szavazással fogadta el a testület. Dékány Balázs rendőr-dandártábornok a vármegyei képviselőknek a többi között elmondta: 2023-ban csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, a nyomozáseredményességi mutató tovább nőtt, csökkent a halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetek száma, de kiemelte azt is, tavaly több mint félezer EKF program biztosításában vettek részt a rendőrök.

Szintén egyhangú szavazással fogadta el a vármegyegyűlés a katasztrófavédelmi igazgató 2023. évi beszámolóját. dr. Csillag István tűzoltó ezredes szóbeli kiegészítésében elmondta, az elmúlt évben a vármegyében 2516 káresemény történt, ebből 588 tűzeset, 1928 műszaki mentés volt. Kéménytűz 65 esetben történt, tűzeset következtében pedig 16 fő sérült meg és 4 fő hunyt el, emellett Csillag István szólt az igazgatóság keretében megvalósult technikai és infrastrukturális fejlesztésekről is.

A napirendek között szerepelt a többi között döntés a Bakony Charta Egyesülettel történő együttműködési megállapodás megkötéséről, beszámolót fogadtak el a képviselők a vármegyei környezetvédelmi program elmúlt évi alakulásáról, az Önkormányzati Hivatal 2023.évi tevékenységéről valamint a 2023. évi költségvetés végrehajtásáról.

Lakossági elégedettségi kérdőív

Lakossági elégedettségi kérdőív

a TOP_PLUSZ-3.1.3-23-VE2-2024-00001 azonosítószámú Humán térségfejlesztés kereteinek meghatározása Veszprém Vármegyében című projekthez kapcsolódóan.

A TOP_PLUSZ-3.1.3-23-VE2-2024-00001 azonosítószámú Humán térségfejlesztés kereteinek meghatározása Veszprém Vármegyében című projekten belüli Szolgáltatási Út Térkép és Vármegyei Esélyteremtő Paktum felülvizsgálatához kapcsolódóan nyújt segítséget az alábbi elégedettséget mérő kérdőív, melynek kitöltése elengedhetetlen a településen lévő szolgáltatások feltérképezéséhez és a hiányok beazonosításához.

A kérdéssor a településen állandó lakóhellyel rendelkező felnőtt lakosság elégedettségének mérésére szolgál, melynek kitöltése anonim és önkéntes.

A kérdőív az alábbi elérhetőségre kattintva 2024. május 31-ig érhető el:

Elégedettséget mérő kérdőív a település lakossága körében

Pályázati felhívás civil szervetek részére (Felzárkózási Fórum tagság)

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat több konzorciumi partnerrel együttműködve támogatási kérelmet nyújtott be a TOP_Plusz-3.1.3-23 kódszámú Felhívás alapján.

A projekt keretében működtetni szükséges a Veszprém Vármegyei Felzárkózási Fórumot (továbbiakban: Fórum), melynek célja a hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását segítő vármegyei szintű egyeztetési, konzultációs rendszer működtetése, a vármegye településein élő hátrányos helyzetű csoportokat érintő szolgáltatáshiányokra vonatkozó megoldások keresése, ennek érdekében a települések helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódó feladatellátásának segítése; területi és ágazatközi együttműködések erősítése; tapasztalatcsere biztosítása a programokat megvalósítók között.

A Fórum feladatait részletesen a Felhívás határozza meg.

Jelentkezéshez a Pályázati Adatlap kitöltése szükséges.

"A tiszta és virágos Veszprém vármegyéért” közterület szépítési verseny 2024. évi versenykiírása

Versenyfelhívás

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése Pénzügyi, Területfejlesztési és Területrendezési Bizottsága az 29/2024 (IV.16.) határozatában döntött „A tiszta és virágos Veszprém vármegyéért” közterület szépítési verseny 2024. évi versenykiírásáról.

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat önként vállalt feladataként szervezi meg „A tiszta és virágos Veszprém vármegyéért” közterület szépítési versenyt immár 22 éve. A nagy múltú verseny célja, hogy a települések közterületeinek megjelenése esztétikus, a közterületek gondozása folyamatos legyen. A Versenyfelhívás ide kattintva érhető el.

Tisztelettel kérjük, hogy a versenyre való jelentkezést a jelentkezési lap (ide kattintva érhető el) visszaküldésével 2024. május 31-ig megtenni szíveskedjen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.